KVÍZ: Te tudod, hogy mit jelentenek ezek a pszichológiai fogalmak?

1. Pillangó-hatás
A nyakban található belsőelválasztású mirigy, amelynek hormonja, a tiroxin fontos szerepet játszik az anyagcsere sebességének szabályozásában.
Egy apró változás, egy minimális cselekvés elképzelhetetlen következményekhez vezethet
2. Kognitív disszonancia
Mentális reprezentáció.
Az egyén ismeretein, vélekedésein, meggyőződésein belüli ellentmondás. Az ebből eredő feszültség a viselkedés vagy a vélemény megváltozására készteti az egyént.
3. Asszertivitás
Tanulható kommunikációs készség, amely során saját érzéseinket, igényeinket, szükségleteinket felvállaljuk és kifejezzük érzelmileg nehéz szituációban is.
Szenvedőleges, tétlen magatartás, tétlenség.
Beleélés, beleérző megértés.
Ösztönös vonzódás egy másik személyhez.
5. Autizmus
Önzetlen viselkedés, amely egy másik ember javát szolgálja úgy, hogy a személy dönthetne másként is, önmaga számára előnyösebben.
Egy idegrendszeri fejlődési rendellenesség, amely csökkentett mértékű társadalmi kapcsolatban, kommunikációs képességben, abnormális viselkedési és érdeklődési mintázatokban nyilvánul meg.
6. Behaviorizmus
A nyelv és a nyelvelsajátítás pszichológiai szempontú vizsgálata.
Viselkedéslélektan
7. Effektus törvény
Az a jelenség, hogy a megerősített válaszok beépülnek, ismétlődnek, míg a többiek kioltódnak.
A feltételes reflex kialakításának folyamata.
0
{"name":"KVÍZ: Te tudod, hogy mit jelentenek ezek a pszichológiai fogalmak?", "url":"https://www.quiz-maker.com/Q4WJWZ5K7","txt":"1. Pillangó-hatás, 2. Kognitív disszonancia, 3. Asszertivitás","img":"https://media1.giphy.com/media/3oGRFI3xsD577rUMow/giphy.gif?sz=1200-00000025001000007500"}
Powered by: Quiz Maker