Macskák, művészek és városok

Ki az alkotója a világ legnagyobb, és legtöbb macskát ábrázoló festményének? A kép címe: Feleségem szeretői. Nem véletlen az irónia, a képen a feleség 42 kedvence lett megörökítve. A festmény 900.000 dollárért kelt el a Sothesby's árverésén.
Gustve Klimt
Carl Kahler
Auguste Renoir
Joan Miró
Amíg a kutya a házastársi hűség megtestesítője a festészetben, addig a macska a hűtlenségé. David Hockney: Mr és Mrs Clark és Percy című festménye is szimbolikus. Nem sokkal a mennyegző után készült, de a házasság a férj sorozatos hűtlensége miatt válással végződött. Mi volt a szakmája a házaspár tagjainak?
író-színésznő
divattervező-modell
divattervező-textiltervező
író-textiltervező
Freddie Mercury is nagy macskarajongó volt, a képen az a kedvence látható, akinek dalt is írt az Innuendo című albumra. Mi a cicus neve?
Delilah
Dina
Dillah
Dear
A fekete macska novellája talán nem a legismertebb alkotása ennek az amerikai írónak, költőnek, akit a detektívregény atyjának is tekintenek. A képen látható Catarina nevű cica volt a mű múzsája. Ki a szerző?
Walt Whitman
Allen Ginsberg
Robert Frost
Edgar Allen Poe
John Lennon szerette érdekes nevekkel felruházni számtalan macskáját, már felnőtt fiának egy ajándékot is készített ezekkel az állatokkal kapcsolatosan. Mi volt az ajándék?
Saját macskás illusztrációkkal ellátott könyv
Egy macskás kerámiabögre sorozat
Macskás papucs
Egy lemez a macskák titkos életéről
Andy Warhol, a pop-art atyja is híres macskaimádó volt, a képen kedvence, Hester, egy sziámi macska látható vele. Milyen nevet adott Hester valamennyi - számszerint 25 - kölykének a művész?
Pussycat
Cassy
Joey
Sam
Weöres Sándor költő, műfordító, író kedvenc macskájával lett megörökítve. Hol található ez a szobor?
Szigligeten
Szederkényben
Szombathelyen
Csöngén
Milyen nemzetiségű René Magritte, a Macska a kalapban című szürrealista kép festője?
francia
belga
vallon
flamand
Melyik városban található Tombili szobra? A város lakói híresek macskaszeretetükről.
Bécs
Ankara
Isztambul
Madrid
Milyen fajú állat volt Dali kedvence, Babou, akit még az üzleti tárgyalásaira is magával mitt?
afrikai szavanna macska
norvég erdei macska
cibetmacska
ocelot
Hol találkozhatunk Szemjonnal, a gyerekek kedvencével? Annyit elárulunk, hogy ez Oroszország legészakibb kikötővárosa.
Murmanszk
Omszk
Rosztov
Jekatyerinburg
A festészet melyik irányzatát képviselte Henri Matisse, aki a macskák iránti vonzalmát számos képén megörökítette?
kubizmus
pointillizmus
flavizmus
manierizmus
Hol találjuk a Játszó Macska szobrát?
Visegrádon
Pécsen
Nagyvázsonyban
Várpalotán
Melyik angol város az, ahol lépten-nyomon macskaszobrokba lehet bukkanni? A Macskák utcáján majdnem minden házon látható szobor, erkélyen ülő, ugrani készülő, egerésző, a várostérkép is jelöli a szobrokat, tematikus séta keretében végig lehet őket látogatni.
Britstol
Leeds
York
London
Szabó Magdát különleges kapcsolat fűzte az állatokhoz. Melyik regényében írt erről a legszebben?
Az ajtó
Ókút
Az őz
Születésnap
0
{"name":"Macskák, művészek és városok", "url":"https://www.quiz-maker.com/Q7JNUX0Q","txt":"Ki az alkotója a világ legnagyobb, és legtöbb macskát ábrázoló festményének? A kép címe: Feleségem szeretői. Nem véletlen az irónia, a képen a feleség 42 kedvence lett megörökítve. A festmény 900.000 dollárért kelt el a Sothesby's árverésén., Amíg a kutya a házastársi hűség megtestesítője a festészetben, addig a macska a hűtlenségé. David Hockney: Mr és Mrs Clark és Percy című festménye is szimbolikus. Nem sokkal a mennyegző után készült, de a házasság a férj sorozatos hűtlensége miatt válással végződött. Mi volt a szakmája a házaspár tagjainak?, Freddie Mercury is nagy macskarajongó volt, a képen az a kedvence látható, akinek dalt is írt az Innuendo című albumra. Mi a cicus neve?","img":"https://cdn.poll-maker.com/53-2078399/carl-kahler-a-feles-gem-szeretoi.jpg?sz=1200-00000009491000005300"}
Powered by: Quiz Maker