Κουίζ. 10 σπάνια και ασυνήθιστα ζώα. Μπορείτε να τα βρείτε;

Είναι το μεγαλύτερο τρωκτικό στον κόσμο, καθώς φτάνει τα 70 κιλά. Απαντάται στη Νότια Αμερική και μπορεί να μείνει κάτω από το νερό μέχρι και πέντε λεπτά.
Γιγαντιαία ενυδρίδα
Καπιμπάρα
Κάστορας των Άνδεων
Είναι νυκτόβιο ζώο, ενδημεί στην Αφρική και τρέφεται με μυρμήγκια και τερμίτες. Μαζί με την ουρά του φτάνει τα 2,2 μ.
Άαρντβαρκ
Μυρμηγκοφάγος της ερήμου
Γουρουνολαγός
Πρόκειται για ένα ψάρι που ζει στα νησιά Γκαλαπάγκος σε βάθη έως και 75 μέτρα. Δεν είναι ιδιαίτερα καλός κολυμβητής, αλλά μπορεί και περπατά χάρη στα ειδικά διαμορφωμένα πτερύγιά του.
Γατόψαρο του βυθού
Κοκκινόχειλο φεγγαρόψαρο
Ψάρι νυχτερίδα με κόκκινα χείλη
Ζει σε λίμνες και ποταμούς στην Ανατολική Αυστραλία και την Τασμανία. Έχει απαλή καφέ γούνα και ελαστικό ράμφος και γεννάει αβγά.
Γιγαντιαία πάπια της Αυστραλίας
Ορνιθόρυγχος
Υδρόβιο οπόσουμ
Ζώο που απαντάται στην Κεντρική Ασία και χρησιμοποιεί τη μύτη του το καλοκαίρι για να εξισορροπεί την θερμοκρασία του σώματός του. Απειλείται με εξαφάνιση.
Αντιλόπη σάιγκα
Προβοσκιδωτή γαζέλα
Γκερενούκ
Σχετικά σπάνιο είδος αμφιβίου που βρίσκεται στο Μεξικό. Αντί να χάσει τα βράγχιά του και να ενηλικιωθεί, συχνά παραμένει ένας γιγαντιαίος γυρίνος
Γιγαντιαία σαλαμάνδρα
Αξολότλ
Γυρίνος του βυθού
Πρόκειται για είδος μαϊμούς που κατοικεί στο νησί Βόρνεο. Την χαρακτηριστική πρησμένη μύτη έχουν τα αρσενικά και τα βοηθά να προσελκύσουν τα θηλυκά.
Ουακάρι
Μπονόμπο
Ρυγχοπίθηκος
Mεγαλόσωμο θηλαστικό που ζει κατά μήκος των ακτών του Ειρηνικού και του Ινδικού Ωκεανού. Το κυνηγούν οι καρχαρίες και οι άνθρωποι για το κρέας του.
Ντιγκόνγκ
Μπελούγκα
Ρυγχοφάλαινα
Αιλουρόμορφο νυκτόβιο ζώο που ενδημεί στη Μαδαγασκάρη και κυνηγά στο έδαφος και τα δέντρα.
Φόσα
Κούγκαρ
Σερβάλ
Απαντάται στη Νότια Αμερική και είναι γνωστό(ς) για τις εκατοντάδες μικρές και σκληρές φολίδες που καλύπτουν σαν πανοπλία το σώμα του. Πολύ συχνά κουλουριάζεται σαν μπάλα αν απειληθεί.
Παγκολίνος
Αρμαντίλο
Ταμαντούα
0
{"name":"Κουίζ. 10 σπάνια και ασυνήθιστα ζώα. Μπορείτε να τα βρείτε;", "url":"https://www.quiz-maker.com/Q86HOFY3B","txt":"Είναι το μεγαλύτερο τρωκτικό στον κόσμο, καθώς φτάνει τα 70 κιλά. Απαντάται στη Νότια Αμερική και μπορεί να μείνει κάτω από το νερό μέχρι και πέντε λεπτά., Είναι νυκτόβιο ζώο, ενδημεί στην Αφρική και τρέφεται με μυρμήγκια και τερμίτες. Μαζί με την ουρά του φτάνει τα 2,2 μ., Πρόκειται για ένα ψάρι που ζει στα νησιά Γκαλαπάγκος σε βάθη έως και 75 μέτρα. Δεν είναι ιδιαίτερα καλός κολυμβητής, αλλά μπορεί και περπατά χάρη στα ειδικά διαμορφωμένα πτερύγιά του.","img":"https://www.quiz-maker.com/3012/CDN/72-3289875/capybara.jpg?sz=1200-00000000001000007496"}
Powered by: Quiz Maker