Test: Sådan opdager du, om dit barns syn bør tjekkes
 
Der er flere 5-7-årige børn, der har et uopdaget synsproblem end man umiddelbart skulle tro. Det viser ny forskning. Faktisk bliver to ud af tre af de 5-7-årige børn, der har brug for briller eller anden synsbehandling, ikke opdaget, når de starter i skolen.
Kender du til de mest almindelige tegn på mulige synsproblemer hos børn?
Svar på 6 spørgsmål - og test din viden.  

Spørgsmål 1: Er hyppige klager over hovedpine et tegn på et muligt synsproblem hos børn? 
Ja
Nej

Spørgsmål 2: Hvis barnets øjne skeler, også bare en gang i mellem, er det så tegn på et muligt synsproblem?

Ja
Nej

Spørgsmål 3: Hvis et barn ikke kan koncentrere sig om den samme opgave i længere tid ad gangen, kan det så skyldes et muligt synsproblem?

 
Ja
Nej

Spørgsmål 4: Hvis et barn ofte gnider sig i øjnene under fx lektielæsning, eller når det ser tv, kan det så være fordi, barnet ikke ser godt nok?

Ja
Nej

Spørgsmål 5: Når et barn har svært ved at lære og huske forskellen på højre og venstre, kan det så være fordi, at det ser dårligt?

Ja
Nej

Spørgsmål 6: Barnet dækker for eller lukker det ene øje. Hvis barnet tager hånden op for øjet eller lukker det, kan det så være fordi, at det ikke ser godt nok?

Ja
Nej
{"name":"Sådan ser du om et barn bør have briller", "url":"https://www.quiz-maker.com/Q9DK3GR","txt":"Spørgsmål 1: Er hyppige klager over hovedpine et tegn på et muligt synsproblem hos børn?, Spørgsmål 2: Hvis barnets øjne skeler, også bare en gang i mellem, er det så tegn på et muligt synsproblem?, Spørgsmål 3: Hvis et barn ikke kan koncentrere sig om den samme opgave i længere tid ad gangen, kan det så skyldes et muligt synsproblem?","img":"https://www.quiz-maker.com/3012/images/ogquiz.png"}
Powered by: Quiz Maker