KVÍZ: Felismered, ki énekelte ezeket a dalokat az István a királyban?

Melyik szereplő énekelte az alábbi dalrészletet? "Édes fiam, mást itt e nép meg nem ért, csak túlerőt. Nem fogja fel a múltat, s nem sejti még az eljövőt."
Asztrik
Sarolt
Öreg regős
Melyik szereplő énekelte az alábbi dalrészletet? 
"Kard által vész mind, ki kardot ragad.
Légy bölcs vezér és űzd el az ős átkokat,
Békét keress, hisz volt már elég áldozat!"
Picur
Gizella
Réka
Melyik szereplő énekelte az alábbi dalrészletet? "Elsötétül fényes napom, véráztatta földre néz le Gyászba borult mezőkre, frissen hantolt temetőkre "
Asztrik
Öreg regős
Laborc
Melyik szereplő énekelte az alábbi dalrészletet? "Mit nem képzelsz, balga lányom, kérésed már árulás! Hitszegőknek itt a földön megbocsátni nem szokás."
Sarolt
Gizella
István
Melyik szereplő énekelte az alábbi dalrészletet? "Mért könyörögsz, mint egy árva, Nem vagy te akárki lánya"
Sur
Bese
Laborc
Melyik szereplő énekelte az alábbi dalrészletet? "Áldozatunk fogadjátok, Amit kérünk, megadjátok! Előttetek fejet hajtunk, Fogadjátok hódolatunk!"
Hont
Torda
Pázmány
Melyik szereplő énekelte az alábbi dalrészletet? "Szemtől szembe! Így kívánja tisztességünk, A becsület mindennél többet ér."
István
Asztrik
Koppány
Kakukktojás: Ki nem volt Koppány asszonya? Dalrészlet: "Úgy várom, jöjjön már az éjjel, Nem bírok már a szenvedéllyel, Érzem a testem-lelkem téged, csak téged kíván."
Boglárka
Villő
Picur
Enikő
Melyik szereplő énekelte az alábbi dalrészletet? "Várni, csak várni, mindig csak várni, Úgy látszik, ez jellemzi a magyart."
Gizella
Sarolt
Réka
0
{"name":"KVÍZ: Felismered, ki énekelte ezeket a dalokat az István a királyban?", "url":"https://www.quiz-maker.com/QBRSPVRGY","txt":"Melyik szereplő énekelte az alábbi dalrészletet? \"Édes fiam, mást itt e nép meg nem ért, csak túlerőt. Nem fogja fel a múltat, s nem sejti még az eljövőt.\", Melyik szereplő énekelte az alábbi dalrészletet?  \"Kard által vész mind, ki kardot ragad. Légy bölcs vezér és űzd el az ős átkokat, Békét keress, hisz volt már elég áldozat!\"","img":"https://www.quiz-maker.com/3012/CDN/80-3761513/istv-nakir-ly.jpg?sz=1200-00000000001000005300"}
Powered by: Quiz Maker