Gundel Károly kvíz

Gundel Károly 1910-ben vette bérbe a mai Gundel Éttermet. Mi volt az akkori vendéglő eredeti neve?
Wampetics
Gundel
Rosenstein
Schikmann
Gundel-palacsintaként ismerjük a rumos-mazsolás dióval és cukrozott narancshéjjal töltött, négybe (gyakran háromszögbe) hajtott palacsintát, amelyre csokoládéöntet kerül. A legenda szerint a recept híres írónk feleségétől, Lolától származik. Kinek a felesége volt Lola?
Márai Sándor
Krúdy Gyula
Fekete István
Németh László
Gundel Károly leszármazottai között számos ismert embert találunk. Melyikük NEM tartozik a Gundel-famíliába?
Bujtor István
Gundel Takács Gábor
Fábri Zoltán
Latinovits Zoltán
Iskolánk mikor vehette fel Gundel Károly nevét?
1990
2000
1950
1910
Gundel Károly emlékére alapította meg a Magyar Vendéglátók Ipartestülete a szakmai szervezetek széles körű bevonásával 2014-ben a Gundel Károly-díjat. Olyan személyek részesülhetnek a díjazásában, akik a magyar vendéglátás területén Gundel Károly életútjának és gasztronómiai munkásságának példaértékű követői. Kik kapták a díjat 2016-ban?
Rosenstein Tibor
Czubor János és Vomberg Frigyes
Szulló Szabina
Széll Tamás
0
{"name":"Gundel Károly kvíz", "url":"https://www.quiz-maker.com/QEIE65ZIE","txt":"Gundel Károly 1910-ben vette bérbe a mai Gundel Éttermet. Mi volt az akkori vendéglő eredeti neve?, Gundel-palacsintaként ismerjük a rumos-mazsolás dióval és cukrozott narancshéjjal töltött, négybe (gyakran háromszögbe) hajtott palacsintát, amelyre csokoládéöntet kerül. A legenda szerint a recept híres írónk feleségétől, Lolától származik. Kinek a felesége volt Lola?, Gundel Károly leszármazottai között számos ismert embert találunk. Melyikük NEM tartozik a Gundel-famíliába?","img":"https://www.quiz-maker.com/3012/CDN/69-3081282/00125078-1-.jpeg?sz=1200"}
Powered by: Quiz Maker