20 Οκτωβρίου 1905, ο αντιπρόεδρος της ομάδας δημοσίευσε ένα άρθρο στο «Book of Football» και το συνόδευσε με ένα συγκεκριμένο σήμα. Αυτό λοιπόν το σήμα αποτέλεσε και το πρώτο σήμα του συλλόγου.
Άρσεναλ
Σαουθάμπτον
Γουλβς
Τσέλσι
Το πρώτο σήμα της ομάδας αποτελούσε σύμβολο υπερηφάνειας και σεβασμού προς του Βρετανούς βετεράνους του πολέμου, εξού και η απεικόνιση ενός βετεράνου στρατιώτη.
Λέστερ
Έβερτον
Τσέλσι
Τότεναμ
42 ολόκληρα χρόνια! Τόσο ήταν το χρονικό διάστημα το οποίο και χρειάστηκε η ομάδα από την ίδρυση της, για να δημιουργήσει το πρώτο της σήμα και το αποτέλεσμα; Στην παραπάνω φωτογραφία!
Γούλβς
Κρίσταλ Πάλας
Μπράιτον
Έβερτον
Από την μία πλευρά ο Ποσειδώνας, από την άλλη πλευρά ο Τρίτων, στην μέση δύο κορμοράνοι και πάνω η εξής φράση: «Ο Θεός μας έχει δώσει αυτή την ευκολία»! Όλα αυτά λοιπόν αποτελούν το πρώτο σήμα της ομάδας.
Λίβερπουλ
Νιουκάστλ
Κρίσταλ Πάλας
Μπράιτον
Άραγε τι να συμβολίζει ο λευκός σταυρός στο πρώτο σήμα της ομάδας; Ο πρώτος μύθος «χρεώνει» την υπάρξη του σταυρού στις δυνατές σχέσεις του συλλόγου με τον Ελευθεροτεκτονισμό το 1880. Ενώ, ο δεύτερος μύθος εξηγεί την υπάρξη του σταυρού ως απόδειξη των στενών σχέσεων της τότε ομάδας με την εκκλησία του Αγίου Μάρκου, η οποία και ήταν αυτή που ίδρυσε τον σύλλογο το 1880!
Γουέστ Χαμ
Άστον Βίλα
Τότεναμ
Μάντσεστερ Σίτι
«Concilio et Labore», που σημαίνει «Σοφία και Προσπάθεια»... Αυτή λοιπόν η φράση αποτελούσε το απόλυτο σύνθημα της πόλης της ομάδας και γι' αυτόν τον λόγο βρίσκεται και στο κάτω μέρος του σήματος!
Μάντσεστερ Σίτι
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Μπέρνλι
Άστον Βίλα
Στο κάτω μέρος του σήματος αναγράφεται στα λατινικά το σύνθημα της πόλης, «Fortiter Defendit Triumphans» ή αλλίως «Θρίαμβος από την γενναία άμυνα»! Το εν λόγω σύνθημα υιοθετήθηκε ύστερα από την αντίσταση των Άγγλων στους Σκωτσέζους το 1644.
Νιουκάστλ
Σάντερλαντ
Νιουκάστλ Μπένφιλντ
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ
Η ομάδα ιδρύθηκε το 1889 και το πρώτο σήμα της δημιουργήθηκε μόλις έναν χρόνο αργότερα! Το 1890... Όταν μάλιστα οι εμφανίσεις της ομάδας αποτελούνταν από άσπρη φανέλα και μπλε σορτσάκι.
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ
Μπόρνμουθ
Γουότφορντ
Σαουθάμπτον
Έναν μόλις χρόνο αφότου ιδρύθηκε, το 1896 λοιπόν, η ομάδα παρουσίασε το πρώτο της σήμα, το οποίο ουσιαστικά συμβόλισε την ομάδα η οποία αποτελούνταν από παίκτες από τα νησιά της Βρετανίας! Έτσι λοιπόν, χρησιμοποίησε την σημαία του Ηνωμένου Βασιλείου και πάνω σε αυτή ράφτηκαν τα αρχικά «TIW», τα οποία και προήλθαν από το Thames Ironworks!
Άστον Βίλα
Γουέστ Χαμ
Μίλγουολ
Μπέρνλι
Όπως όλες οι αγγλικές ομάδες τότε, έτσι και η συγκεκριμένη υιοθέτησε το πρώτο σήμα της από το σύμβολο της πόλης, το οποίο και χρησιμοποιούσε μόνο σε ειδικές περιπτώσεις, όπως ένας τελικός κυπέλλου! Ωστόσο, στα τέλη του 1960 η ομάδα παρουσίασε το δικό της σήμα.
Γουότφορντ
Τότεναμ
Γουλβς
Μπόρνμουθ
{"name":"20 Οκτωβρίου 1905, ο αντιπρόεδρος της ομάδας δημοσίευσε ένα άρθρο στο «Book of Football» και το συνόδευσε με ένα συγκεκριμένο σήμα. Αυτό λοιπόν το σήμα αποτέλεσε και το πρώτο σήμα του συλλόγου.", "url":"https://www.quiz-maker.com/QEVXS97","txt":"20 Οκτωβρίου 1905, ο αντιπρόεδρος της ομάδας δημοσίευσε ένα άρθρο στο «Book of Football» και το συνόδευσε με ένα συγκεκριμένο σήμα. Αυτό λοιπόν το σήμα αποτέλεσε και το πρώτο σήμα του συλλόγου., Το πρώτο σήμα της ομάδας αποτελούσε σύμβολο υπερηφάνειας και σεβασμού προς του Βρετανούς βετεράνους του πολέμου, εξού και η απεικόνιση ενός βετεράνου στρατιώτη., 42 ολόκληρα χρόνια! Τόσο ήταν το χρονικό διάστημα το οποίο και χρειάστηκε η ομάδα από την ίδρυση της, για να δημιουργήσει το πρώτο της σήμα και το αποτέλεσμα; Στην παραπάνω φωτογραφία!","img":"https://cdn.poll-maker.com/53-2010042/quiz-premier-league-cover-1-.jpg?sz=1200-00672000000867205300"}
Powered by: Quiz Maker