UEFA Super Cup Quiz

Sinds wanneer wordt de Europese Supercup georganiseerd?
1955
1962
1972
1976
Wie won die eerste editie, wat meteen ook de eerste van twee opeenvolgende eindzeges werd?
Ajax
AC Milan
Bayern
Liverpool
Iedere keer dat een Belgische club deelnam aan de supercup, won het ook. Anderlecht deed dat bijvoorbeeld in 1976 en 1978. Wie zat toen telkens op de bank bij paars-wit?
Urbain Braems
Raymond Goethals
Georg Kessler
Tomislav Ivic
In 1988 was het dan de beurt aan KV Mechelen en ook de Kakkers kwamen met de trofee naar huis. Tegen wie won Malinwa toen?
Sampdoria
Rode Ster Belgrado
Porto
PSV
Sinds 2012 wisselt de UEFA telkens van stadion voor de Europese Supercup, maar in de veertien jaren die daaraan vooraf gingen, had één voetbaltempel het monopolie. Welk?
San Siro
Stade Louis II
Amsterdam ArenA
Olympisch Stadion in Rome
Negen deelnames is momenteel het record, maar welke club heeft dit in handen?
Barcelona
Real Madrid
Liverpool
AC Milan
En welke speler stond maar liefst vijf keer aan de aftrap?
Paolo Maldini
Dani Alves
Steven Gerrard
Radamel Falcao
Real Madrid en Frankfurt staan woensdagavond tegenover elkaar, maar dat is niet de eerste keer dat ze elkaar ontmoeten in een finale. In 1960, in de finale van de Europacup I, werd het zowaar 7-3 voor De Koninklijke. Nog steeds een record voor een Europese finale. Wie was toen de beul van dienst met maar liefst vier doelpunten?
Alfredo Di Stéfano
Francisco Gento
Canário
Ferenc Puskas
Het snelste doelpunt ooit in de Supercup kwam er al na 50 seconden. Op wiens naam staat die?
Diego Costa
John Arne Riise
Roberto Carlos
Patrick Kluivert
In 2011 stond voor de laatste keer een club uit een van de kleinere competities (niet de vijf grote) in de finale. Welke ploeg moest toen het onderspit delven tegen Barcelona?
Zenit
Sjachtar Donetsk
Porto
Galatasaray
0
{"name":"UEFA Super Cup Quiz", "url":"https://www.quiz-maker.com/QP2BJQLXW","txt":"Sinds wanneer wordt de Europese Supercup georganiseerd?, Wie won die eerste editie, wat meteen ook de eerste van twee opeenvolgende eindzeges werd?, Iedere keer dat een Belgische club deelnam aan de supercup, won het ook. Anderlecht deed dat bijvoorbeeld in 1976 en 1978. Wie zat toen telkens op de bank bij paars-wit?","img":"https://www.quiz-maker.com/3012/images/ogquiz.png"}
Powered by: Quiz Maker