Upgrade to unlock this Quiz

Unlock unlimited quizzes and responses immediately

Upgrade & Unlock

Keresd a nőt! Nőnapi kvíz

Ki volt az a magyar grófnő, aki 1828-ban Angyalkert név alatt budai házában létrehozta az első kisdedóvót (óvodát), s aki haláláig 80 óvodát indított útjára?
Brunszvik Terézia
Teleki Blanka
Veres Pálné
Ki volt az a világhírű magyar feltalálónő, akit tisztelői a napenergia hasznosítás kapcsán benyújtott több szabadalma miatt „Napkirálynő” néven emlegettek?
Péter Rózsa
Telkes Mária
Ullmann Ágnes
Ki volt az a magyar női szent, aki a legenda szerint a szegényeknek vitt kenyeret rózsává változtatta, nehogy megtiltsák neki a jótékonykodást?
Árpádházi Szent Margit
Árpádházi Szent Erzsébet
Árpádházi Szent Hedvig
Ki volt az a kiváló magyar politikusnő, akit 1920. március 25-én elsőként választottak meg nőként országgyűlési képviselőnek?
Slachta Margit
Kéthly Anna
Ratkó Anna

Ki az a híres magyar sportoló, akit „Egérke” becenéven ismer, szeret minden magyar?

Görbicz Anita
Egerszegi Krisztina
Polgár Judit
Ki volt a rendszerváltást követő első magyar szépségverseny tragikus sorsú, páratlan szépségű nyertese?
Molnár Lilla
Molnár Bella
Molnár Csilla
Ki az a szabadságharcos hősnő, akit 1956 után első fokon halálra ítéltek, majd életfogytiglani börtönbüntetésre változtatták az ítéletet, s aki végül 1970-ben szabadulhatott?
Tóth Ilonka
Wittner Mária
Angyal Józsefné Friedl Valéria
Ki volt az a magyar írónő, aki sok más mellett az Abigél című ifjúsági regényével szerzett népszerűséget?
Szabó Borbála
Szabó Magda
Szabó T. Anna
Ki volt az első magyar orvosnő, akit 1897-ben Budapesten orvosdoktorrá avattak, és aki egész életében szívén viselte a nőképzés ügyét?
Hugonnai Vilma
Genersich Margit
Steinberger Sarolta
Ki volt az a magyar színésznő, sanzonénekes, akit a Gestapo kis híján agyonvert, aki ékszereit odaadva menekített meg egy kivégzésre ítélt gyerekcsapatot a haláltól, s akit aztán a kommunista kultúrpolitika is mellőzött, ami miatt emigrált is?
Turay Ida
Karády Katalin
Honthy Hanna
Ki volt az a magyar zongoraművésznő, aki egy olyan korban tett szert világhírre női muzsikusként, amikor ez még csak keveseknek sikerülhetett?
Fischer Annie
Prunyi Ilona
Geyer Stefi
Ki az a magyar tudósnő, aki az mRNS alapú vakcinák technológiájának szabadalmaztatójaként hozzájárult a koronavírusjárvány elleni oltás fejlesztéséhez?
Ádám Veronika
Karikó Katalin
Ürge-Vorsatz Diána
Ki a XX. század legnagyobb, világhírű magyar operaénekesnője?
Németh Mária
Orosz Júlia
Marton Éva

Ki volt az a Jókai Mór Aranyember című regényében szereplő nőalak, akinek keresztnevét maga a szerző alkotta meg?

Tímea
Athalie
Noémi
0
{"name":"Keresd a nőt! Nőnapi kvíz", "url":"https://www.quiz-maker.com/QP7YCQPTW","txt":"Ki volt az a magyar grófnő, aki 1828-ban Angyalkert név alatt budai házában létrehozta az első kisdedóvót (óvodát), s aki haláláig 80 óvodát indított útjára?, Ki volt az a világhírű magyar feltalálónő, akit tisztelői a napenergia hasznosítás kapcsán benyújtott több szabadalma miatt „Napkirálynő” néven emlegettek?, Ki volt az a magyar női szent, aki a legenda szerint a szegényeknek vitt kenyeret rózsává változtatta, nehogy megtiltsák neki a jótékonykodást?","img":"https://cdn.poll-maker.com/62-2653580/brunszvik-ter-z-1860-szinay-istv-n.jpg?sz=1200-00000020001000005300"}
Powered by: Quiz Maker