A NAGY ALVÁS TESZT

1. Melyik alvásfajta a legegészségesebb?

Háton fekve
Oldalt fekve
Hason
Magzatpózban

2. Melyik állítás igaz?

 

A háton alvás csökkentheti az arcon megjelenő ráncok mennyiségét.
A hason alvás csökkentheti az arcon megjelenő ráncok mennyiségét.

3. Azt tudod, hogy ha oldalsó helyzetben alszol, nem mindegy melyik oldalon teszed? A két állítás egyikéből kiderül, melyik oldalon egészséges. Melyik az igaz állítás?

Ha a bal oldalon alszol, akkor a gyomor a nyelőcső végén levő záróizom alá kerül, így a gyomortartalom nem tud visszaáramolni a nyelőcsőbe, nem fogsz éjszaka gyomorégéstől szenvedni.
Ha a jobb oldalon alszol, akkor a gyomor a nyelőcső végén levő záróizom alá kerül, így a gyomortartalom nem tud visszaáramolni a nyelőcsőbe, nem fogsz éjszaka gyomorégéstől szenvedni.

4. Mennyi alvásra van szüksége egy újszülöttnek?

14-17 óra
9-12 órát
11-14 órát
11-13 órát

5. Mi a helyzet a felnőtt szervezettel? Nekünk mennyi alvás kell? Az alábbi állítások közül három igaz, egy nem. Melyik a hamis?

64 éves korig 7-9 óra szükséges
64 év felett 7-8 óra alvás is elegendő
Nem csak az alvás mennyisége, a minősége is számít
Az egy tévhit, hogy a szervezetnek 8 óra alvás kell
0
{"name":"A NAGY ALVÁS TESZT", "url":"https://www.quiz-maker.com/QRQHMF5P6","txt":"1. Melyik alvásfajta a legegészségesebb?, 2. Melyik állítás igaz?, 3. Azt tudod, hogy ha oldalsó helyzetben alszol, nem mindegy melyik oldalon teszed? A két állítás egyikéből kiderül, melyik oldalon egészséges. Melyik az igaz állítás?","img":"https://www.quiz-maker.com/3012/CDN/69-3058193/134198948-m.jpg?sz=1200"}
Powered by: Quiz Maker