Quiz: wat weet jij over de 'Gouden Generatie' Rode Duivels

Na het WK 2002 moesten de Belgische nationale ploeg twaalf jaar wachten op kwalificatie voor het volgende toernooi, het WK 2014 in Brazilië. Wie was in die kwalificatiefase de topschutter van de Rode Duivels met vier goals?
Romelu Lukaku
Christian Benteke
Kevin De Bruyne
Kevin Mirallas
Hoeveel Rode Duivels zitten er in ‘de club van 100’, met 100 of meer caps?
5
6
7
8
In de top 20 van topschutters aller tijden van de nationale ploeg staan maar liefst vijf spelers van de huidige generatie. Wie van deze spelers staat daar NIET in?
Christian Benteke
Kevin De Bruyne
Dries Mertens
Eden Hazard
De 5-2 in de Nations League tegen Zwitserland blijft voorlopig de zwaarste nederlaag die de Rode Duivels leden onder bondscoach Roberto Martínez. Wie was die avond in 2018 in Luzern de Zwitserse boeman met drie goals?
Xherdan Shaqiri
Granit Xhaka
Ricardo Rodríguez
Haris Seferovic
Romelu Lukaku scoorde voor de Rode Duivels op elk WK en EK sinds 2014.
Juist
Fout
Na het WK 2018 konden voetbalfans op fifa.com hun dreamteam samenstellen. Daar stonden twee Belgen in. Wie waren dat?
Thibaut Courtois en Eden Hazard
Thibaut Courtois en Romelu Lukaku
Thibaut Courtois en Kevin De Bruyne
Eden Hazard en Romelu Lukaku
Jan Vertonghen heeft de meeste caps bij de Rode Duivels. In welk jaar speelde hij zijn eerste interland?
2005
2006
2007
2008
De vrouw van Eden Hazard blijft het liefst uit de spotlights. Wat is haar naam?
Natacha Van Honacker
Sandrine Delaplace
Rafael Szabo
Belle Pérez
Dries Mertens is nu een icoon bij Napoli, maar kon nooit doorbreken in België. Daarvoor moest hij uitwijken naar Nederland. Bij welke club begon hij daar aan zijn opmars?
Cambuur
Vitesse
ADO Den Haag
AGOVV
Voor het EK 2021 lanceerde de Belgische voetbalbond de Deviltime-song. Dat nummer is gebaseerd op ‘U can’t touch this' van een Amerikaanse rapper. Wie?
Eminem
50 Cent
Dr. Dre
MC Hammer
0
{"name":"Quiz: wat weet jij over de 'Gouden Generatie' Rode Duivels", "url":"https://www.quiz-maker.com/QSQYDR388","txt":"Na het WK 2002 moesten de Belgische nationale ploeg twaalf jaar wachten op kwalificatie voor het volgende toernooi, het WK 2014 in Brazilië. Wie was in die kwalificatiefase de topschutter van de Rode Duivels met vier goals?, Hoeveel Rode Duivels zitten er in ‘de club van 100’, met 100 of meer caps?, In de top 20 van topschutters aller tijden van de nationale ploeg staan maar liefst vijf spelers van de huidige generatie. Wie van deze spelers staat daar NIET in?","img":"https://www.quiz-maker.com/3012/images/ogquiz.png"}
Powered by: Quiz Maker