Upgrade to unlock this Quiz

Unlock unlimited quizzes and responses immediately

Upgrade & Unlock

Nutteloze Kennis Quiz

Archeologen onderzochten wat 16e-eeuwse theaterbezoekers in Engeland snackten tijdens de voorstelling. Wat bleek dat te zijn?
Oesters, noten en vruchten
Popcorn, vis en chips
Worst, kaas en pruimtabak
Gekookte eieren, tomaten en brood
Taalwetenschappers viel op dat mensen overal ter wereld vraagzinnen met een hogere toonhoogte uitspreken dan mededelingen. Welke verklaring geeft de Amerikaanse taalkundige John Ohala hiervoor?
Dat is om beter verstaanbaar te zijn: hoge spraakgeluiden komen sneller boven ander geluid uit.
Dat is om extra nadruk te geven: de luisteraar weet zo dat er een reactie van hem wordt verwacht.
Dat is om ons kleiner te laten klinken: we weten iets niet wat de ander wel weet en zijn dus ‘de mindere’.
Dat is om jonger te klinken: we zijn namelijk vaak welwillender naar jonge kinderen toe.
De wombat is het enige dier dat geen mooie ronde keutels poept. Amerikaanse wetenschappers onderzochten het unieke spijsverteringskanaal van het Australische buideldier en ontdekten hoe de wombatpoep aan haar unieke vorm komt en waarom. Welke vorm heeft een wombatkeutel?
Diamant
Kubus
Piramide
Cilinder
De Rubikkubus bestaat uit 3 × 3 × 3 vakjes; op elke zijde negen kleurrijke vakjes. Elke rij van drie blokjes kan zowel horizontaal als verticaal worden gedraaid, wat resulteert in niet minder dan 43.252.003.274.489.856.000 verschillende toestanden. De kubus is opgelost als alle kanten eenzelfde kleur hebben. Hoe vaak moet je minimaal draaien om de kubus vanuit elke mogelijke startpositie opgelost te krijgen?
52
37
26
20
In de buurt van het Zwitserse Genève staat een antimateriefabriek, waar antimaterie wordt gemaakt. Waarom willen onderzoekers zo graag antimaterie maken?
Ze proberen daarmee een revolutionaire antimaterie-batterij te maken.
Ze proberen een antimateriebom te maken, een nog veel krachtiger wapen dan een atoombom.
Ze willen weten of antimaterie wel omlaag valt.
Ze willen weten of antimaterie überhaupt bestaat.
Afgelopen zomer kondigden astronomen aan dat ze in augustus 2019 een zwart gat hadden gedetecteerd dat een 'verboden' object opslokte. Waarom was dit object verboden?
Het object ging tijdens het opslokken sneller dan het licht.
Het object was te zwaar voor een neutronenster en te licht voor een zwart gat.
Het object was gemaakt van antimaterie en had niet mogen interacteren met het zwarte gat.
Naast zwaartekrachtgolven had deze botsing ook een lichtflits moeten opleveren.
Britse psychologen onderzochten hoeveel verschillende kleuren een baby kan onderscheiden. Dat bleken er vijf te zijn – terwijl talen tussen de drie en twaalf standaardkleuren kennen. Welke vijf kleuren vormen de ‘fabrieksinstellingen’ van het brein?
rood, blauw, groen, geel, paars
rood, blauw, geel, zwart, wit
rood, blauw, groen, geel, wit
rood, groen, geel, zwart, wit
0
{"name":"Nutteloze Kennis Quiz", "url":"https://www.quiz-maker.com/QSSUKHNGR","txt":"Archeologen onderzochten wat 16e-eeuwse theaterbezoekers in Engeland snackten tijdens de voorstelling. Wat bleek dat te zijn?, Taalwetenschappers viel op dat mensen overal ter wereld vraagzinnen met een hogere toonhoogte uitspreken dan mededelingen. Welke verklaring geeft de Amerikaanse taalkundige John Ohala hiervoor?, De wombat is het enige dier dat geen mooie ronde keutels poept. Amerikaanse wetenschappers onderzochten het unieke spijsverteringskanaal van het Australische buideldier en ontdekten hoe de wombatpoep aan haar unieke vorm komt en waarom. Welke vorm heeft een wombatkeutel?","img":"https://cdn.poll-maker.com/60-2502534/1024px-model-of-the-rose-theatre-in-the-museum-of-london.jpg?sz=1200-00000020141000005300"}
Powered by: Quiz Maker