Svjetski skijaški kup

Koje će skijalište ostati u posebnom slalomskom sjećanju Filipu Zubčiću? Ondje se prvi put popeo na postolje.
Val d'Isere
Adelboden
Alta Badia
Kitzbuhel
Nakon osvojenog juniorskog zlata, 18-godišnja Zrinka Ljutić sve nas je oduševila osvojenim sjajnim petim mjestom na završnici u Meribelu. Najbolji je to rezultat hrvatskog ženskog skijanja od četvrtog mjesta u Garmischu koje naše skijašice?
Nika Fleiss
Ana Jelušić
Janica Kostelić
Leona Popović
Kad smo već kod te utrke, koliko je Zrinka bila brža od jedne od najboljih skijašica svijeta, Mikaele Shiffrin, u drugoj vožnji?
0.05 s
0.34 s
0.50 s
1.12 s
Fantastična Shiffrin četvrti je put uzela Veliki kristalni globus čime se izjednačila na drugome mjestu sa sunarodnjakinjom Lindsey Vonn. Koja je bivša skijašica nedodirljiva već više od četiri desetljeća sa šest osvojenih Velikih globusa?
Vreni Schneider
Petra Kronberger
Annemarie Moser-Proell
Nancy Greene
Marco Odermatt prvi je put najbolji skijaš svijeta. Tako je postao peti Švicarac s Velikim globusom, a samo jedan od njih više je puta osvajao Svjetski kup (četiri). Njegove bitke s Girardellijem su epske. Njegovo ime je…
Carlo Janka
Paul Accola
Peter Luscher
Pirmin Zurbriggen
Kakav je osjećaj prvi put pobijediti u 36. godini života i svojoj 12. sezoni u Svjetskom kupu najbolje zna – tko? Slavio je u Kitzbuhelu krajem siječnja…
Bryce Bennett
Johannes Strolz
Dave Ryding
Luca De Aliprandini
Ovogodišnje sljemenske utrke (bolje rečeno utrku) nećemo pamtiti po mnogo lijepih slika. No, razveselila nas je Leona Popović osvajanjem kojeg mjesta?
sedmog
osmog
devetog
desetog
Ove se sezone dvaput penjala na postolje, u Killingtonu i Kranjskoj Gori, čime je došla do brojke od 29 slalomskih postolja. Međutim, pobjedu još nema. Njeno ime je…
Michelle Gisin
Mina Fuerst Holtmann
Wendy Holdener
Katharina Liensberger
Penjali su se ukupno 103 puta na pobjedničko postolje, a netom završena sezona bila im je posljednja u karijeri. Jedan je Carlo Janka, drugi Kjetil Jansrud, a kako se zove treći kojem je priređen veliki oproštaj u Flachauu?
Nils Mani
Jean-Baptiste Grange
Manfred Moelgg
Ted Ligety
Nije bila tako uspješna kao navedeno društvo u prošlom pitanju, no pamti treće mjesto iz Lake Louisea 2019. godine. Najzvučnije je ime od skijašica koje su „svježe“ umirovljene. Kako je njezino ime, ako znamo da ima pet godina starijeg brata-skijaša?
Nadia Delago
Francesca Marsaglia
Paula Moltzan
Michelle Gisin
Name:
0
{"name":"Svjetski skijaški kup", "url":"https://www.quiz-maker.com/QH7H3F63B","txt":"Koje će skijalište ostati u posebnom slalomskom sjećanju Filipu Zubčiću? Ondje se prvi put popeo na postolje., Nakon osvojenog juniorskog zlata, 18-godišnja Zrinka Ljutić sve nas je oduševila osvojenim sjajnim petim mjestom na završnici u Meribelu. Najbolji je to rezultat hrvatskog ženskog skijanja od četvrtog mjesta u Garmischu koje naše skijašice?, Kad smo već kod te utrke, koliko je Zrinka bila brža od jedne od najboljih skijašica svijeta, Mikaele Shiffrin, u drugoj vožnji?","img":"https://www.quiz-maker.com/3012/images/ogquiz.png"}
Powered by: Quiz Maker