Τρίαθλο Μαγείας: η τελευταία δοκιμασία

 
Ξέρεις τα σωστά ξόρκια για να ξεπεράσεις όλους τους κινδύνους;
 
Ξέρεις τα σωστά ξόρκια για να ξεπεράσεις όλους τους κινδύνους;
 

Πρώτα απ' όλα, πώς σε λένε;

Και ποιόν κοιτώνα του Χόγκουαρτς αντιπροσωπεύεις στο Τρίαθλο, ;
Τον Κοιτώνα της αφοσίωσης, της τιμιότητας και της ειλικρίνειας;
Τον Κοιτώνα της φιλοδοξίας και της δύναμης;
Τον Κοιτώνα του θάρρους, της αποφασιστικότητας και της ευγένειας;
Τον Κοιτώνα της ευφυϊας, της δημιουργικότητας και της σοφίας;
Πριν ξεκινήσουμε, διάλεξε ένα μαγικό ραβδί
0%
0
 
0%
0
 
0%
0
 
0%
0
 

 

Καλωσήρθατε, θεατές και διαγωνιζόμενοι, στο 125ο Τρίαθλο μαγείας!

Μαζί με τους μαθητές και καθηγητές του Χόγκουαρτς, καλωσορίζω τους πρωταθλητές της Ακαδημίας Μπομπατόν και του Ινστιντουτου Ναρμστρανγκ στο κάστρο μας.

Στο Τρίαθλο Μαγείας θα κριθεί η μαγική σας ικανότητα, η εφευρετικότητά σας και το θάρρος σας και την συνεργατικότητά σας. Επιλέξτε με προσοχή τα ξόρκια σας, γιατί η κάθε επιλογή έχει επιπτώσεις, και οι άθλοι είναι επικίνδυνοι! Το Κύπελο της Φωτιάς, ο πιο αμερόληπτος κριτής, θα αποφασίσει τον νικητή!

Σε όλους τους διαγωνιζόμενους, καλή επιτυχία και καλή τύχη.

Ας ξεκινήσει ο αγώνας!

Χρησιμοποίησε το σωστό ξόρκι για προχωρήσεις.
 
Albus Dumbledore
 
Βαθύ σκοτάδι παντού... δεν βλέπεις τίποτα
ποιό ξόρκι φέγγει;
Luna
Hummus
Lumos
Lumos maxima
 

«»: έκανες την χαρακτηριστική κίνηση και η άκρη του ραβδιού σου φώτισε αμέσως με εκτυφλωτικό φως.

Με το ένα χέρι το ραβδί και το άλλο να προστατεύει τα μάτια σου από το φως γυρίζεις να κοιτάξεις πίσω σου. Βλέπεις ένα τεράστιο τρολ να έρχεται κατά πάνω σου! Τα κοφτερά του νύχια γυαλίζουν στο φως του ραβδιού σου.
Γρήγορα, ακινητοποίησέ το!

Stupefy
Petrificus totalus
Expeliarmus
Avada Kedavra
 

Έφτασες σε ένα αδιέξοδο... μπροστά σου μια κλειδωμένη πόρτα, τόσο ψηλή που κοιτάς πάνω και το μόνο που βλέπεις είναι πόρτα και πάλι πόρτα.

«Κλειδωμένη», χμ. Η πόρτα καλύπτεται από εκατοντάδες κλειδαριές κολλητά η μια στην άλλη, σαν καλειδοσκόπιο. Κάποιες κλειδαριές είναι τόσο μικρές που μόνο νεράιδες θα μπορούσαν να τις χρησιμοποιήσουν και κάποιες άλλες τόσο μεγάλες που χωράει μέσα το κεφάλι σου. Δυστυχώς δεν χωράς ολόκληρη για να περάσεις.
Με ποιό ξόρκι θα ξεκλειδώσεις την πόρτα;
ela alli ora
halleluja
alohomora
aloha tora
 

«

Στην αρχή ακούς ένα μεταλικό «κλικ» από κάπου πάνω, πολύ ψηλά. Μετά άλλο ένα, πιο δυνατό («ΚΛΙΚ»), από τ’αριστερά σου. Κι άλλο ένα, πιο βαρύ («ΚΛΗΗΚ»), κι ακριβώς μετά δυο πιο ήσυχα αλλά πιο διαπεραστικά («ΚλιΚ», «κλΙΙκ»). Ξαφνικά οι μεταλλικοί ήχοι πολλαπλασιάζονται (πανω!-κατω!-αριστερά!-δεξιά!) μέχρι που, για κάποια δευτερόλεπτα, ακούς μια ολόκληρη συμφωνία από κλειδαριές. Και ξαφνικά, παύουν όλοι οι ήχοι και οι κλειδαριές επιστρέφουν στην ακινησία.

Σπρώχνεις την πόρτα, και πέφτεις πάνω στον Σέντρικ. Γυρίζει ξαφνιασμένος: «Α, εσύ είσαι! Πάλι καλά. Μόλις κατάφερα να ξέφυγω από ένα πολύ επικίνδυνο τρολ!». Σε κοιτάει με ανακούφιση. «Εσύ πως τα πηγαίνεις;» Φαίνεται όσο κουρασμένος από τις δοκιμασίες όσο είσαι εσύ.

Στο βάθος, πάνω στην πλαγιά, ξεχωρίζεις έναν λαβύρινθο τόσο πολύπλοκο που μόνο κοιτάζοντάς τον ζαλίζεσαι.

Θες να προτείνεις στον Σέντρικ να συνεχίσετε μαζί από εδώ και πέρα;
Τί θ'αποφασίσεις;

Ναι
Όχι
 

Ο Σέντρικ και εσύ βρήκατε έναν συστηματικό τρόπο να ελέγξετε όλες τις διακλαδώσεις χωρίς να χαθείτε. Όσο ο Σέντρικ δοκίμαζε έναν δρόμο, εσύ καθόσουν στο ίδιο σημείο και κρατούσες στο μυαλό σου την πληροφορία του ποιοί δρόμοι έχουν ήδη ελεγχθεί και ποιούς δεν εχετε ακόμα δοκιμάσει. Όταν κουράστηκε ο Σέντρικ από το τρέξιμο ανταλλάξατε ρόλους.

Έτσι, με προσοχή, και με τη βοήθεια του Σέντρικ, βρήκατε την έξοδο από το λαβύρινθο. Από μακριά βλέπετε το Κύπελο του Τριάθλου!
Κάλεσε το κύπελο κοντά σου
Occhio
Oxy
Accio
Akyro
 

Μπήκες στον λαβύρινθο μόνη σου και άρχισες να δοκιμάζεις, μια δεξιά μια αριστερά, μέχρι που μπερδέφτηκες τελείως (έχω δοκιμάσει να πάω από εδώ;; εδώ δεν ήμουν μολις;!;).

Με λίγη τύχη έφτασες στην έξοδο από το λαβύρινθο. Σέντρικ δοκίμαζε έναν δρόμο, εσύ καθόσουν στο ίδιο σημείο και κρατούσες στο μυαλό σου την πληροφορία του ποιοί δρόμοι έχουν ήδη ελεγχθεί και ποιούς δεν εχετε ακόμα δοκιμάσει.  Από μακριά βλέπεις το κύπελο του Τριάθλου.
Κάλεσε το κύπελο κοντά σου

Occhio
Oxy
Accio
Akyro
 

Εδώ τελειώνει ο αγώνας.

Δες το αποτέλεσμα...

{"name":"Τρίαθλο Μαγείας: η τελευταία δοκιμασία", "url":"https://www.quiz-maker.com/QL2RA4PI","txt":"Ξέρεις τα σωστά ξόρκια για να ξεπεράσεις όλους τους κινδύνους;, Πρώτα απ' όλα, πώς σε λένε;, Και ποιόν κοιτώνα του Χόγκουαρτς αντιπροσωπεύεις στο Τρίαθλο, {answer to = 6485201};","img":"https://cdn.poll-maker.com/53-2060079/last-task-maze-by-chapet.jpg?sz=1200-00000000000950005300"}
Powered by: Quiz Maker