Colocviu DOE - Grila

A visually engaging illustration showcasing an optical coupler, photodiode, and electronic circuit elements, with a focus on light transmission and electronic signals, in a modern, educational style.

Optical Couplers and Photodiode Quiz

Test your knowledge on optical couplers, photodiodes, and their applications with this comprehensive quiz! Dive into various concepts surrounding these essential components in electronic circuits.

  • Explore 21 carefully crafted questions
  • Assess your understanding of circuits and devices
  • Learn about phototransistors, laser diodes, and more!
21 Questions5 MinutesCreated by ExaminingLight42
Se da circuitul de mai jos. Ce putem formula despre forma de unda corespunzatoare tensiunii de pe terminalul colectorului fototranzistorului, comparative cu forma de unda corespunzatoare tensiunii de la generator.
Avem un cuplaj optic, deoarece gasim la iesirea optocuplatorului un semnal care respecta semnalul de la intrare cu singura observatie ca cele doua semnale sunt in antifaza.
Avem un cuplaj optic, deoarece gasim la iesirea optocuplatorului un semnal care respecta semnalul de la intrare cele doua semnale sunt in faza.
Nu avem un cuplaj optic. Doearece semnalului de la iesirea optocuplatorului nu respecta semnalul de la intrare.
Ce reprezinta fotocurentul generat in interiorul unui optocuplor?
Rezultatul actiunii fluxului optic emis de LED asupra jonctiunii baza-emitor a tranzistorului, care devine curent de baza pentru tranzistor si este injectat in jonctiunea baza-colector
Rezultatul actiunii fluxului optic emis de fotodioda asupra jonctiunii baza-colector a tranzistorului, care devine curent de baza pentru tranzistor si este injectat in jonctiunea baza-emitor
Rezultatul actiunii fluxului optic emis de LED asupra jonctiunii baza-colector a tranzistorului, care devine curent de baza pentru transistor si este injectat in jonctiunea baza-emitor.
Cum se poate modifica capacitatea de bariera a unei fotodiode?
Se poate modifica atunci cand polarizam direct fotodioda
Se poate modifica prin aplicarea unei tensiuni inverse de polarizare la bornele fluxului
Se poate modifica prin modificarea tensiunii de intrare, adica prin modificarea fluxlui
Se da circuitul de mai jos. Se simuleaza circuitul in domeniul timp si se afiseaza forma de unda pentru tensiune la bornele rezistentei R4 si forma de unda pentru curentul de diode LED. Ce se poate spune despre aceste doua forme de unda ?
Intre cele doua forma de unda nu exista intarziere, dar exista o alterare in domeniul optic.
Intre cele doua forme de unda exista o intarziere de ordinal nanosecundelor, rezultand in transmiterea informatiei folosind un semnal dreptunghiular.
Intre cele doua forma de unda nu exista intarziere sau alterare in domeniul optic, rezultand in transmirerea cu success a informatiei folosind un semnal dreptiunghiular.
Fie un montaj alcatuit dintr-o dioda laser si o fotodioda. Se realizeaza caracteristica curent-tensiune pentru fotodioda. In ce cadran putem spune ca fotodioda functioneaza in polarizare directa.
In cadranul IV
In cadranul III
In cadranul II
Ce reprezinta un optocuplor?
Optocuplatorul reprezinta un dispozitiv integrat care realizeaza transferal unui semnal intre doua circuite izolate prin producerea unui cuplaj optic, fiind realizat dintr-un circuit in care se afla un LED si dintr-un circuit in care se afla un fototranzistor.
Optocuplatorul reprezinta un dispozitiv integrat care realizeaza transferal unui semnal intre doua circuite izolate prin producerea unui cuplaj optic, fiind realizat dintr-un circuit in care se afla un LED si dintr-un circuit in care se afla un fotorezistor.
Optocuplatorul reprezinta un ansamblu de doua componente, un LED si un fototranzistor, cu capsule diferite.
Se da circuitul de mai jos. Ce se intampla cu valoarea tensiunii de iesire (tensiunea de pe pinul optic) atunci cand rezistenta R1 are valoare de 1 MOhm fata de valoarea initiala de 1 mOhm.
Valoarea tensiunii scade atunci cand valoarea rezistentei R1 se modifica.
Valoarea tensiunii nu se modifica, fiind invarianta fata de valoarea rezistentei R1.
Valoarea tensiunii creste atunci cand valoarea rezistentei R1 se modifica.
Ce reprezinta o fotodioda?
Fotodiodele reprezinta senzori de radiatie optica, realizate pe baza semiconductoarelor, avand rolul de a prelua radiatia luminoasa si a transforma prin intermediul efectului fotovoltaic in energie electrica.
Fotodiodele reprezinta senzori de radiatie optica, generand curent sau tensiune, cand jonctiunea semiconductoare P-N nu este iradiata.
Fotodiodele reprezinta senzori de radiatie optica, realizate pe baza semiconducatoarelor, dintr-o jonctiune P-N pe siliciu, cu un strat ,,Nā€ foarte subtire.
Se da circuitul de mai jos. Cum va arata forma de unda in domeniul optic, la bornele rezistentei R6, in absenta unei componente continue?
La iesirea pinului optic vom avea niste alternante pozitive, corespunzatoare semnalului sinusoidal aplicat la intrarea circuitului.
La iesirea prinului optic vom vedea niste alternante negative corespunzatoare semnalului sinusoidal aplicat la intrarea circuitului.
La iesirea pinului optic vom vedea un semnal sinusoidal corespunzator semnalului sinusoidal aplicat la intrarea circuitului.
Cum variaza caracteristica curent – tensiune pentru un LED?
Are o variatie exponentiala
Are o variatie liniara
Variaza dupa o lege cunoscuta
Se da simularea de mai jos corespunzatoare unui circuit realizat dintr-un LED, 2 rezistente (una de limitare a curentului prin LED si o rezistenta de sarcina) si un generator sinusoidal setat in urmatorul mod: amplitudinea semnalului are valoarea de 5 V, iar frecventa de lucru este de 1kHz. Cum trebuie modificat semnalul de intrare (de la generator) astfel incat sa avem curent direct atat pentru cea mai mare valoare a tensiunii de intrare applicate, cat si pentru cea mai mica?
Trebuie setata o componenta continua cu o valoare mai mare decat tensiunea de deschidere a LED-ului folosit in circuit.
Trebuie setata o valoare mai mare pentru amplitunea semnalului.
Trebuie setata o componenta continua cu valoarea mai mica decat tensiunea de deschidere a LED-ului folosit in circuit.
Cum variaza caracteristica putere-curent pentru un LED?
Are o variatie exponentiala
Variaza dupa o lege cunoscuta
Are o variatie liniara
Se dau cele doua circuite. Unde trebuie plasta sursa de tensiune astfel incat sa polarizam invers fotodioda, dar sa pastram in circuit rezistenta de sarcina (R7/R8)?
Sursa de tensiune trebuie plasta ca in circuitul A, deoarece in cazul circuitului B prin rezistenta de sarcina va trece un curent suplimentar dat de sursa de tensiune V7.
Sursa de tensiune trebuie plasata ca in circuitul B, deoarece trebuie polarizat la catod cu o tensiune pozitiva.
Sursa de tensiune nu este correct plasata in niciunul dintre cele doua circuite, deoarece trebuie polarizat la catod cu o tensiune negative.
Se da circuitul de mai jos. Valoarea carei componente de pe schema trebuie modificata astfel incat valoarea factorului de transfer in curent sa scada?
Trebuie modificata valoarea sursei de intrare.
Trebuie marita valoarea rezistentei de baza
Trebuie micsorata valoarea rezistentei de baza
Cum variaza caracteristica curent – tensiune pentru o dioda laser ?
Are o variatie exponentiala
Variaza dupa o lege cunoscuta
Are o variatie liniara
Ce reprezinta curentul de intuneric al unei fotodiode?
Este curentul prin fotodioda in momentul in care aceasta nu este expusa radiatiei optice
Este curentul prin fotodioda care are o valoare din ce in ce mai mare pe masura ce temperature scade.
Este curentul prin fotodioda in momentul in care aceasta este expusa radiatiei optice.
Cum se poate modifica capacitatea de bariera a unei fotodiode?
Se poate modifica prin aplicarea unei tensiuni inverse de polarizare la bornele fotodiodei
Se poate modifica prin modificarea tensiunii de intrare, adica prin modificarea fluxului optic primit de fotodioda
Se poate modifica atunci cand polarizam direct fotodioda
Cum se defineste factorul de transfer in curent al optocuplorului?
Factorul de transfer in curent reprezinta raportul dintre curentul care se stabileste in circuitul colectorului in functie de curentul care se stabileste in circuitul emitorului.
Factorul de transfer in curent reprezinta raportul dintre curent care se stabileste in circuitul emitorului in functie de curentul de comanda al LED-ului
Factorul de transfer in curent reprezinta raportul dintre curent care se stabileste in circuitul colectorului in functie de curentul de comanda al LED-ului
Se da circuitul de mai jos. Este correct circuitul astfel incat sa fie realizat correct lantul optic format dintr-un LED si o fotodioda si sa fie asigurat transferal correct al unui semnal dreptunghiular ?
Circuitul din figura nu este corect, deoarece pinul optic al fotodiodei este conectat la anodul LED-ului, astfel nu se realizeaza un transfer corect al semnalului de la generator.
Circuitul din figura nu este corect, deoarece pinul optic al fotodiodei este conectat la catodul LED-ului, astfel nu se realizeaza un transfer corect al semnalului de la generator.
Circuitul din figura este corect, deoarece pinul optic al fotodiodei este conectat la pinul optic al LED-ului, astfel se realizeaza cu success transferal semnalului de la generator
Fie un montaj alcatuit dintr-un LED si un powermetru, intre cele doua dispositive fiind o distanta d. Cum variaza valoarea puterii LED-ului cu distanta ?
Pe masura ce marim distanta puterea LED-ului creste.
Puterea LED-ului ramane aceasi indifferent de distanta
Pe masura ce marim distanta puterea LED-ului scade.
Fie un montaj alcatuit dintr-o dioda laser si o fotodioda. Se realizeaza caracteristica curent-tensiune pentru fotodioda. In ce cadran putem spune ca fotodioda functioneaza in polarizare inversa.
In cadranul IV
In cadranul III
In cadranul II
{"name":"Colocviu DOE - Grila", "url":"https://www.quiz-maker.com/QPREVIEW","txt":"Test your knowledge on optical couplers, photodiodes, and their applications with this comprehensive quiz! Dive into various concepts surrounding these essential components in electronic circuits.Explore 21 carefully crafted questionsAssess your understanding of circuits and devicesLearn about phototransistors, laser diodes, and more!","img":"https:/images/course1.png"}
Powered by: Quiz Maker