Finante publice 3

A detailed and educational illustration of public finance concepts, featuring icons of budgets, coins, and public institutions, in a professional style.

Finanțe Publice 3: Testează-ți Cunoștințele

Acest quiz interactiv îți oferă ocazia de a-ți evalua cunoștințele în domeniul finanțelor publice. Vei găsi întrebări variate care acoperă concepte esențiale din acest domeniu, fiecare având multiple opțiuni de răspuns.

Aici sunt câteva aspecte pe care le vei învăța:

  • Analiza cost-avantaje
  • Cheltuieli bugetare È™i publice
  • Controlul bugetar
  • Resurse financiare naÈ›ionale
10 Questions2 MinutesCreated by AnalyzingData42
Ce reprezinta analiza cost- avantaje?
O metoda clasică de determinare a indicatorilor bugetari
O analiză care se aplică la evaluarea programelor de sănătate, de apărare şi din alte domenii, în care efectele nu se pot evalua în bani.
Un mod practic de a alege acel proiect care maximizează rezultatele obtenabile cu un anumit nivel al costurilor, sau duce la obţinerea aceloraşi efecte cu costuri minime.
Angajarea este o fază a procesului de executie a:
Veniturilor.
Cheltuielilor.
Nu este o faza a executiei bugetare.
Controlul bugetar poate fi:
Control politic
Control public.
Control financiar.
Cheltuielile publice se referă la:
Totalitatea cheltuielilor efectuate prin intermediul instituțiilor publice, care se acoperă fie de la buget (pe plan central sau local), fie din fondurile extrabugetare sau de la bugetele proprii ale instituțiilor, pe seama veniturilor obținute de acestea.
Totalitatea cheltuielilor efectuate prin intermediul instituțiilor publice si a agentilor economici privati care se acoperă fie de la buget (pe plan central sau local), fie din fondurile extrabugetare sau de la bugetele proprii ale instituțiilor, pe seama veniturilor obținute de acestea
Totalitatea cheltuielilor efectuate prin intermediul instituțiilor publice, care se acoperă de la bugetul de stat, pe seama veniturilor obținute de acestea.
Cheltuielile bugetare reprezintă:
Doar o parte a cheltuielilor publice.
Cheltuielile bugetare si cheltuielile publice reprezinta una si aceeasi notiune
Cheltuielile bugetare includ cheltuielile publice.
Cheltuielile consolidate, reprezintă:
Totalul cheltuielilor publice, inclusiv transferurile între bugete.
Totalul cheltuielilor publice fără a se cuprinde transferurile între bugete
Totalul cheltuielilor bugetare fără a secuprinde transferurile între bugete.
În clasificarea funcțională a cheltuielilor, regăsim:
Cheltuieli curente
Cheltuielile ministerelor
Cheltuieli cu servicii publice generale
Conform clasificării functionale, regăsim:
Cheltuieli de capital.
Cheltuielile cu titlu definitiv
Cheltuieli de transfer.
La nivel național resursele financiare cuprind:
Resursele populației.
Creditele populatiei.
Dobanzile externe.
Veniturile fiscale reprezintă:
Prelevările cu caracter obligatoriu, instituite de către stat, în virtutea suveranității sale financiare, în calitatea sa de subiect de drept public.
Prelevările cu caracter obligatoriu, instituite de către stat, în virtutea suveranității sale financiare, în calitatea sa de subiect de drept privat.
Prelevările cu caracter aleator, instituite de către stat, în virtutea suveranității sale financiare, în calitatea sa de subiect de drept public.
{"name":"Finante publice 3", "url":"https://www.quiz-maker.com/QPREVIEW","txt":"Acest quiz interactiv îți oferă ocazia de a-ți evalua cunoștințele în domeniul finanțelor publice. Vei găsi întrebări variate care acoperă concepte esențiale din acest domeniu, fiecare având multiple opțiuni de răspuns. Aici sunt câteva aspecte pe care le vei învăța: Analiza cost-avantaje Cheltuieli bugetare și publice Controlul bugetar Resurse financiare naționale","img":"https:/images/course3.png"}
Powered by: Quiz Maker