PROJE YÖNETİMİ 5 ÜNİTE ÇALIŞMA SORULARI
Proje Yönetimi Zaman Yönetimi Quiz
Bu quiz, proje yönetimi alanında zaman yönetimi konusunu kapsayan 16 sorudan oluşmaktadır. Proje yönetimi teknikleri hakkında bilgi edinmek isteyenler için hazırlanmıştır.
Quiz İçeriği:
- CPM ve PERT Yöntemleri
- Faaliyet Süreleri ve Dağılımlar
- Kritik Yol Analizi
Proje zaman yönetiminde gerçekleştirilen faaliyetlerin tanımlanması alt sürecinde aşağıdakilerden hangisi bir girdi olarak değerlendirilmez?
A- Çevresel işletme faktörleri
B- İş kırılım yapısı
C- Proje kapsam belgesi
D- Proje zaman çizelgesi
E- Kurumsal süreç varlıkları
CPM ve PERT Yöntemlerinin Karşılaştırılmasında hangısı yanlıştır
A- CPM yönteminde faaliyet süreleri kesin, PERT tekniğinde ise olasılıklıdır.
B- CPM yöntemi daha önce yapılan ve hala yapılmakta olan proje konuları ile ilgilenmektedir. Ancak PERT tekniği için böyle bir durum söz konusu değildir. PERT tekniğinin uygulama alanı ilk defa uygulanacak projelerden oluşmaktadır.
C- PERT tekniği ilk defa gerçekleştirilecek bir projeye uygulanacağı için maliyet analizi yapılması çok güçtür ve sağlıklı sonuç vermez. CPM yöntemini en belirgin özelliği maliyet unsurunun çözüm yöntemi içerisinde yer almasıdır.
D- CPM yöntemi PERT tekniğinden ayrı olarak faaliyete yöneliktir. PERT tekniği ise faaliyetten çok olaya yönelik bir yöntemdir.
E- İlk bakışta olasılıklı ve üç farklı zaman içerdiği için PERT tekniğinin daha gerçekçi olduğu düşünülebilir ancak bu yöntem, CPM yöntemine göre daha çok tercih edilir
Bir faaliyetin en erken başlama süresi 15 faaliyet suresi 7 ise en erken bitiş SÜRESİ?
8
15
22
11
PERT Tekniğinin Avantajlarından olan hangisidir
A- PERT tekniği, projenin tamamlanma süresini belirli bir olasılık değerine bağlı olarak verdiği için zamanlama ile ilgili bir değişiklik yapılması diğer yöntemlere göre daha kolaydır.Bu yöntem ile projenin herhangi bir tarihte tamamlanma olasılığının yüzde kaç olduğu hesaplanabilmektedir
B- Bu yöntem için optimizasyon söz konusu değildir. Analiz sonuçları en iyi değerleri vermez sadece yöneticiye fikir verir, kontrolün daha bilinçli bir şekilde yapılmasına yardımcı olur.
C- PERT tekniğinde, faaliyetlerin süresi ile değil beklenen değerleri ile analiz yapılır. Bunun sebebi bu yöntem ilk defa uygulanacak bir analiz için söz konusudur dolayısıyla faaliyetlerin süreleri kesin olarak tespit edilememektedir.
D- PERT analizinin en önemli dezavantajı ise faaliyet süreleri beta dağılımını izlemeyebilir. Bu durumda faaliyetlerin beklenen sürelerinin beta dağılımına göre hesaplanan değerleri yanlış olacaktır
Aşağıdakilerden hangısı yanlıştır
A- PERT analizi projenin tamamlanma süresinin yüzde kaç olasılıkla gerçekleşeceğini belirtir.
B- Aynı zamanda projenin belirtilen herhangi bir tarihte tamamlanma olasılığını da hesapladığı için proje yöneticisine bilgi vermesi bakımından faydalı bir yöntemdir.
C- PERT analizinde sürelerin dağılımı beta dağılımı ile hesaplanırken, kritik yol tespitinde, Merkezi Limit Teoremine göre, gözlem sayısı arttıkça dağılım normal dağılıma yaklaşır, bu yol üzerinde bulunan faaliyet sayılarının fazla olması dolayısıyla normal dağılıma uygundur.
D- Projenin tamamlanma süresi kritik yol üzerinde yer alan kritik faaliyetlerin sürelerinin toplamına eşittir.
E- Projede birden fazla kritik yolun bulunması mümkün değildir
PERT analizinde varyansı büyük olan yolun kritik yol olarak kabul edilmesinin sebebi nedir
Varyans aralığı genişledikçe belirsizlik artacağı için projenin tamamlanma süresi açısından daha güvenilir bir sonuç olacaktır.
Beta dağılımının aşağıda yer alan 3 özelliği bakımından faaliyet sürelerinin bu dağılıma uygun olduğu belirlenmiştir: hangısı değildir
A- Beta dağılımı sözü edilen üç zaman ile ortalama ve varyans değerlerini hesaplamaya olanak veren bir dağılımdır.
B- Beta dağılımı sürekli bir dağılımdır fakat daha önceden belirlenen özel bir şekli yoktur. Başka bir deyişle verilen değerlere göre dağılıma ait eğri sağa veya sola yatkın bir hâle gelebilmektedir.
C- Son olarak ise diğer dağılımlar da göz önüne alındığında, bu verilerin hesaplanmasında en uygun dağılımın beta dağılımı olduğu görülür. Bu sebeple PERT analizinde faaliyet süreleri hesaplanırken beta dağılımının kullanılması artık bir kural hâline gelmiştir.
D- Beta dağılımı kesikli bir dağılımdır fakat daha önceden belirlenen özel bir şekli yoktur. Başka bir deyişle verilen değerlere göre dağılıma ait eğri sağa veya sola yatkın bir hâle gelebilmektedir
Faaliyetin gerçekleşme olasılığı en yüksek olan süredir. Normal şartlar altında faaliyetin ne kadar sürede tamamlanabileceğini ifade eder. “m” harfi ile ifade edilir.
A- En iyimser süre
B- En kötümser süre
C- En olası süre
D- En risksiz süre
Söz konusu faaliyet için bütün artların en kötü şekilde gerçekleştiği varsayılarak, faaliyetin gerçekleşmesi sırasında ortaya çıkabilecek tüm aksamaların meydana gelmesi durumunda faaliyetin tamamlanabileceği en uzun süreyi ifade eder. Tüm aksaklıklar göz önüne alındığı için bu faaliyetin gerçekleşme süresi %99 olasılıkla faaliyetin en kötümser süresinden uzun olamaz. “b” harfi ile ifade edilir.
A- En iyimser süre
B- En kötümser süre
C- En olası süre
D- En risksiz süre
Söz konusu faaliyet için bütün şartların en iyi şekilde gerçekleşmesi sonucunda faaliyetin en kısa sürede tamamlanacağı süreyi ifade eder. Bu süre içinde en ufak bir aksilik söz konusu değildir. Faaliyet açısından her durumun yolunda gittiği varsayılır. Bu sebeple faaliyet %99 olasılıkla bu süreden daha erken bir sürede bitirilemez. “a” harfi ile ifade edilir.
A- En iyimser süre
B- En kötümser süre
C- En olası süre
D- En risksiz süre
PERT analizinde her faaliyet için üç zaman söz konusudur. Bunlardan olmayan hangisidir
A- En iyimser süre
B- En kötümser süre
C- En olası süre
D- En risksiz süre
E- optimist süre
Proje bitiş sürelerinin bulunmasında Faaliyet Süreleri kesin (deterministik) olarak veren yöntem
A- Kritik Yol Yöntemi (CPM)
B- Program Değerlendirme ve Gözden Geçirme Tekniği
C- Pert
D- Stokastik
E- Olasılıklı yöntem
Proje bitiş sürelerinin bulunmasında kullanılan yollardan olanı hangisidir
A- Pert
B- Herz
C- Ağ diyagramı
D- Uzman görüşü
E- Program Değerlendirme yöntemi
Bir zaman yönetimi sistemi aşağıdakilerden hangisini tasarımlı bileşimidir
A- Proseslerin,
B- Araçların,
C- Metotların
D- Hepsi
E- Tekniklerin
Aşağıdakilerden hangısı doğrudur
A- Proje Zaman Yönetimi; üretimi ve verimi arttırmak amaçlı olarak, belirli faaliyetler üzerinde harcanan zamanı bilinçli bir şekilde kontrol etme yöntemidir
B- Bir zaman yönetimi sistemi; proseslerin, araçların, tekniklerin ve metotların tasarımlı bileşimidir.
C- Zaman yönetimi, belirli görevleri, projeleri bitirirken kullanılan çeşitli beceriler, araçlar ve teknikler ile desteklenebilir.
D- Zaman yönetimi genel olarak proje geliştirmede bir gerekliliktir, zaman yönetimi projenin tamamlanma zamanını ve ölçeğini belirler.
E- Hepsi
üretimi ve verimi arttırmak amaçlı olarak, belirli faaliyetler üzerinde harcanan zamanı bilinçli bir şekilde kontrol etme yöntemidir
A- Proje kapsam yönetimi
B- Proje Zaman Yönetimi
C- proje entegrasyon yönetimi
D- Kritik yol yöntemi
{"name":"PROJE YÖNETİMİ 5 ÜNİTE ÇALIŞMA SORULARI", "url":"https://www.quiz-maker.com/QPREVIEW","txt":"Bu quiz, proje yönetimi alanında zaman yönetimi konusunu kapsayan 16 sorudan oluşmaktadır. Proje yönetimi teknikleri hakkında bilgi edinmek isteyenler için hazırlanmıştır.Quiz İçeriği:CPM ve PERT YöntemleriFaaliyet Süreleri ve DağılımlarKritik Yol Analizi","img":"https:/images/course7.png"}
More Quizzes
PROJE YÖNETİMİ 6 ÜNİTE ÇALIŞMA SORULARI
19100
PROJE GEÇMİŞ DÖNEM ÇIKMIŞ VİZE SORULARI
36180
Proje 1/7
71360
PROJE 3 ÜNİTE ÇALIŞMA SORULARI
24120
PROJE 8 - 14 KONU SONU SORULAR
66330
PROJE YÖNETİMİ 1-7 ÜNİTE SONU - ÇALIŞMA - VİZEDE ve FİNALDE ÇIKAN SORULAR (E. Berberoğlu)
63320
PROJE KİTAP ARKASI TÜM ÜNİTELER
32160
SAĞLIK HİZMETLERİNDE PROJE YÖNETİMİ ÜNİTE 1 ÇALIŞMA SORULARI
47240
IM
1367
YATIRIM ANALİZİ 1 - 7 ÜNİTE SONU SORULAR - (E.Berberoğlu)
70350
PROJE VİZE 1-7
71360
PROJE YÖNETİMİ ÇALIŞMA SORULARI 13 PART 2
39200